Topbasketballer en Oranje-speler

Yannick Franke

“Zorg en aandacht is belangrijk. Iemand die over je schouder mee kijkt en advies geeft. Goede sportfaciliteiten, zoals het Leonardo nu krijgt, met nota bene een mooie basketbalhal erbovenop, maken een prachtig totaalplaatje. Daarnaast moet het met name in de uitvoering kloppen om een schoolsportcomplex echt van waarde te laten zijn. “

Lees het Interview met Yannick Franke  

Wethouder

Paul Dirkse

“Leiden gaat in een paar jaar tijd de grootste sportcomplexen vernieuwen. Daar steken we meer dan 60 miljoen in. Daar mogen we echt trots op zijn. Dat we als stad zoveel investeren in sport! Veel partijen maken pas op de plaats vanwege corona. Dat doen wij niet. Integendeel. Achter elk besluit dat een gemeenteraad neemt zitten bedrijven en banen. Juist in een tijd waarin het allemaal wat onzekerder wordt moet de overheid investeren om de economie draaiende te houden. Leiden doet dat onder andere met deze twee grote bouwprojecten voor de sport. Voor een gezonde stad.”

Tweevoudig Olympisch kampioen

Kjeld Nuis

“Ik gun elk kind dat net zo gek van schaatsen is als ik, de mogelijkheid om net zo goed te worden. In een stad als Leiden moeten jonge schaatsers hun droom kunnen najagen. De lengte van de baan is daarbij niet zo belangrijk. Het gaat om het gevoel en de doorstroommogelijkheden. Dat is belangrijk bij het ontwikkelen van talent.”

Olympisch kampioen

Iefke van Belkum

“Alles op één plek is ideaal en gaat van enorme betekenis zijn voor onze club. Bovendien krijgt het bad ook nog eens internationale afmetingen! Zodat we voortaan onze belangrijkste wedstrijden in onze eigen stad kunnen zwemmen. Daar kijken we echt naar uit. Zo kunnen we wat terug doen voor onze stad en Leidenaren een mooie sportbelevenis geven.”