Aanbesteding Indoor Sportcentrum succesvol afgerond

Een topsporthal en een breedtesporthal onder een dak. Dat wordt het nieuwe Indoor Sportcentrum aan de Telderskade in Leiden. Dit nieuwe sportcomplex vervangt straks de Vijf Meihal en de 3 Octoberhal. In het Indoor Sportcentrum komt ruimte voor topsport, breedtesport en onderwijs. De aanbesteding van dit sportcomplex is succesvol afgerond en de bouw kan eind van dit jaar starten.

Op 4 januari 2021 ging de Europese aanbesteding voor het Indoor Sportcentrum van start. Geïnteresseerde partijen konden zich inschrijven via Tenderned. Inmiddels is de aanbesteding succesvol afgerond en zijn een bouwkundig aannemer en een installateur geselecteerd die het Indoor Sportcentrum gaan bouwen. Remmers Bouwbedrijf uit Tilburg is gekozen als bouwkundig aannemer en gaat dit samen doen met BRI Electrotechniek en BRI Klimaattechniek uit Wateringen. De bouw start in het vierde kwartaal van 2021, de oplevering staat gepland in de eerste maanden van 2023.

Wethouder Paul Dirkse (Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën): “Er is door sportend Leiden lang uitgekeken naar dit Indoor Sportcentrum. We zijn een vitale stad en investeren in sport om nog meer Leidenaars in beweging te brengen. De kracht van sport is ook dat het mensen samenbrengt. Daar zal dit Indoor Sportcentrum een belangrijke bijdrage aan leveren omdat het topsport, breedtesport en onderwijs combineert. Met het Indoor Sportcentrum en combibad en ijshal De Vliet kunnen de binnensporten in Leiden straks weer jaren vooruit.”

Indoor Sportcentrum

Het project omvat de nieuwbouw van een topsporthal met een maximale capaciteit van 2.435 toeschouwers en een kleinere breedtesporthal in de gemeente Leiden in binnenstedelijk gebied.

De toekomstige gebruikers zijn de Leidse sportverenigingen, het Leonardo College (voortgezet onderwijs), mbo Rijnland en top-basketbalclub ZZ Leiden. Ook wordt er een sportmedisch centrum gevestigd.

Het Indoor Sportcentrum wordt grotendeels opgetrokken uit kruislings gelamineerd hout. Houtbouw is beter voor het milieu dan de gebruikelijke betonblokken. Bijkomend voordeel is dat het er mooi uit ziet. De sporthallen krijgen hierdoor een moderne, natuurlijke uitstraling. Het wordt uiteraard ook een duurzaam gebouw. De zonnepanelen op het dak gaan meer energie opleveren dan het Indoor Sportcentrum gebruikt. Benieuwd hoe het er straks uit komt te zien? Neem een kijkje op www.buitengewoonbinnensporten.nl

Tot slot

Het Indoor Sportcentrum is op basis van een definitief ontwerp aanbesteed. De geselecteerde aannemers werken nu in bouwteamverband nauw samen met de architect en adviseurs aan de laatste details. Medio augustus kan de aannemeningsovereenkomst worden getekend en kan de verdere bouwvoorbereiding van start gaan.

Inmiddels is ook de aanbesteding voor de horeca-exploitatie van zowel het Indoor Sportcentrum als het combibad/ijshal gestart. In augustus is bekend welke partij(en) de uitbating van de horeca binnen deze twee complexen gaat verzorgen.

Bekijk hier de voortgang